• Post author:
  • Post category:Nyheter

EM Måløy 2017

07.08.2017

Eivind Johannesen fra Stavanger ble Europamester i Havfiske.2017

 

Europamesterskapet i Havfiske 2017 ble sist uke arrangert på Måløy i Sogn og Fjordane. Rundt 100 deltagere fra 14 nasjoner var samlet ved Stadthavet for å konkurrere i 4 dager om både størst og mest fisk. Det ble ett meget vellykket arrangement tross noe rusket vær de første dagene. 20 båter var innleid slik at ihuga havfiskere skulle kunne få utøve sporten sin på det åpne hav. Godt med fisk og en fin sosial ramme under Måløyfestivalen gjorde at de tilreisende fra utlandet var godt fornøyd selv om det var de norske deltagerne som forsynte seg mest av premiebordet.

 

Individuelle medaljer.

Eivind Johannesen fra Stavanger Deep Sea Fishing Club fisket meget bra alle dagene og fikk en velfortjent gullmedalje lørdag kveld som bevis på han er årets Europamester i Havfiske. Hele 9 medlemmer fra den lokale fiskeklubben i Tananger var med i mesterskapet.  Liv Unsgaard tok sølv i dameklassen og Arthur Sandvoll bronse i klassen senior over 65 år. Han var mesterskapets eldste deltager med sine 88 år. Kristian Hausken fra Nordvegen Havfiskeklubb på Karmøy ble junior mester. Han fisket så bra at han endte på en 6.plass totalt.

 

Lagkonkurranse

Hver nasjon kan stille med 2 landslag bestående av 5 fiskere. Norges A og B lag gikk helt til topps i nasjonskonkurransen. Det ble 2.plass og sølvmedaljer på Eivind Johannesen, Tom Unsgaard og Roar Sandvoll som fisket for Norway Team B.

I klassen for 2 mannslag vant Torunn Handeland fra Trondheim HK og Heiko Dreier fra Irland. Nigel Hearn fra England tok den største fisk under mesterskapet, en lange på over 18 kilo.