• Post author:
  • Post category:Nyheter
Eventyrfiske for SDSFC fra Tananger

 

Av Jan Økland

 

8 forventningsfulle havfiskere fra Stavanger Deep Sea Fishing Club dro onsdag 3. april nordover mot Tromsø for å fiske skrei i tre dager.  Intensjonen var at samtlige fiskere skulle sette ny personlig vektrekord for torsk.

Vi kom til Tromsø onsdag ettermiddag og måtte pga alt snøværet ta båten ut til Kvaløya da veien (som hadde tatt oss 30 min å kjøre i bil) var stengt.  Etter ca fire timers båttur fra kaien i Tromsø var vi imidlertid på plass i hyttene til Lauklines Kystferie.  Etter et godt måltid mat, kaffe avec og et seriøst slag med kort, veltet vi oss til sengs, forventningsfulle som barn lille julaften.

Kl.09:00 torsdag legger båten fra kai på Lauklines med kurs for Mallangsgrunnen.  To og en halv time senere går de første snørene i sjøen.  Åtte fiskere står side om side og er klar for eventyr.

 

Etter sju timer med blod, svette og tårer  (et lite kutt i en arm, skreifiske er veldig fysisk, og vind i tre, fire kuldegrader gir fort fuktige øyne), tar vi innover mot land.  Status: ca 4 – 500 kg fisk pr mann og flere fisker over 20 kg.  Vanvittig gøy!   Utfordringen var at vi ikke fikk levere fisken til mottak.   Fisket har vært så enormt godt i år at fiskemottakene kun tar imot fisk fra yrkesfiskere.   Dermed ble det praktisert ”catch & release” som gikk greit i og med at vi ikke fisket så dypt.   Det ble imidlertid filetert en del hundre kg etter innkomst (med oppstart kl 22:00) før vi kunne gå i gang med turens første fiskemåltid.  Det ble en meget sen middag.

 

Kl. 09:00 fredag blir det igjen kastet loss.  Det blåser noe mer, men skipper Cato på MB Havcruise er villig til å prøve ute på grunnen, men forbereder oss på en mulig retrett.   Vi holder oss godt fast, men det ble for ille. Safety First!   Etter tre fire timers fiske, må vi sette kursen innaskjærs.  Fisket på grunnen var imidlertid som dagen før.  Fantastisk!   Innaskjærs ble det imidlertid mager uttelling, så vi ble enige om tidlig retur til hyttene og en ”litt tidligere middag” enn dagen før.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Folk blir etter hvert preget av det harde arbeidet.  Det er mye frisk luft, man spiser og drikker godt, og guttene har tydeligvis ikke reist på tur for å sove bort ungdomstiden.   Dette får konsekvenser for lørdagens utror da vi ikke klarer å komme fra kaien før 09:30.  Strålende disiplin!

 

Det er på dette tidspunkt ennå noen som ikke har passert 20 kg-streken på vekta,  og det må ordnes.  Vi ankommer Mallangsgrunnen og lørdagen blir som overskriften antyder et eventyrfiske.   I et par timer ble det halt opp fisk som alle var mellom 15 og 25 kg. Og det var fast fisk med en gang pilken kom til bunns.   Vi fisket med pilker på 400 – 750g. Noen prøvde seg med ”jigger” som er fargerike gummi-imitasjoner av fisk med et kraftig blyhode.  Disse fisket sammen med ”svenskepilk” best.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi ga oss også lørdag på en anstendig tid og alle åtte fiskere satte ny pers og var over den magiske 20 kilos grensen.   Tre dagers fiske hadde mer enn innfridd våre forventninger.  Det ble satt ny klubbrekord for torsk da både Eivind Johannessen og Inge Olav Knudsen fikk opp hver sin fisk på 26,5 kg.  I tillegg fikk Roar og Jan to fine kveiter.

Innkvarteringen på Lauklines var topp. Nye 4-mannshytter med alt utstyr. MB Havcruise var en perfekt båt til dette fisket med våre 8 fiskere og Cato et hyggelig vertskap og en proff båtfører.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fortellingen yter ikke opplevelsen rettferdighet, men de som gjorde turen var Eivind Johannessen, Inge Olav Knudsen, Knut Folkvord, Bjørn Pedersen, Roar Sandvoll, Tor Jellestad, Frode Sunde og Jan Økland.

Og på lørdag er det ny klubbtur i havet utenfor Tananger.