Sigurd Malvin Roth 1930 – 2008

22.01.2008

Vår kjære venn og båtfører Sigurd Malvin Roth har gått bort,lørdag 19. Januar 2008.


Sigurd Malvin Roth 1930 – 2008

Det skapte et tomrom, budskapet vi fikk på lørdag; Malvin hadde fått et illebefinnende og var nå ikke lenger blant oss.  Det var nok mange av oss som gikk rundt med en stor knute i magen. Vi hadde nok trodd at Malvin enda hadde mange gode år igjen. Derfor ble budskapet vi fikk så mye vondere.

Malvin var Tanangergutt til fingertuppene og visste det meste om hva som skjedde og hadde skjedd i Tananger og ikke minst i skjærgården utenfor. Han kom fra den velkjente losslekten Roth fra øya Rott, etterkommerne etter de kjente ”Svarte Rott’ane” og disse genene kom klart til syne hos Malvin. Han var en hederskar av de sjeldne og gjorde aldri noen fortred.
Stavanger Deep Sea Fishing Club har vært så heldig å ha hatt Malvin som båtfører i flere tiår, han var med på  våre månedlige fisketurer og  de årlige Tanangerfestivalene. Han var en erfaren fisker som visste hvor fisken stod. Det var alltid hans båt som var mest populær under loddtrekningene før klubbturene. Kom du med han Malvin kom du til å gjøre det godt. Malvin hadde en mengde fiskemé  i hodet, noen delte han med oss, andre holdt han for seg selv som en ekte fisker. Det var Malvin som viste oss hvor lyren stod ute der ute i havet  og hvor torsken og hysa bet utfor Risbidskjæret.

De siste årene kunne han ikke føre oss, på grunn av sviktende helse, men fulgte med hvordan det gikk med oss ,og om og hvor vi fikk fisk. Selv fisket han til det siste.

Nå er Malvin borte og han vil bli dypt savnet.

Vi lyser fred over Malvins minne.