• Post author:
  • Post category:Nyheter

03.11.2004

Juniorene best av våre.

Siste helgen i høstferien dro vi 3 seniorer ( Arthur, Roar og Håkon) og 2 juniorer (Ruben og Erik) nordover for å delta i NM i tynnline på lørdagen og Hellesøyfestivalen på søndag.  Denne gangen hadde Bergen Havfiskeforening flyttet festivalen helt nord i Øygarden, til Hellesøy. Dette synes vi var et utmerket sted. Vi bodde på et vandrerhjem 20 meter fra kaien. Noen bodde også i noen rorbuer et par minutters kjøring fra stedet.  Her kunne vi også ha premieutdelingen innedørs, i motsetning til tidligere år der vi har stått på kaien.

Vi var skeptisk til været da det hadde blåst stikker og strå de siste dagene, og som det også gjorde ved ankomst fredag. Men lørdagen opprant med et nydelig vær, og det ble det også på søndagen.

Lørdag var det NM i tynnline, eller gummistrikkfiske som noen kalte det.  Roar var best av seniorene på en 23 plass med 10.24 kg. Arthur kom  på 33 plass med 7,35 kg og Håkon på 38 plass med 6,28 kg. Totalt var det 55 deltagere.

I juniorklassen gikk det mye bedre.  Erik ble norgesmester med 7,45 kg . Ruben tok 2 plass med 1,83 kg.

Søndagen var det vanlig fiske .  Her var de gamle eldst og Arthur kom på  19 plass med 17,295 kg.  Roar kom på 24 plass med 14,79 kg og Håkon på 34 plass med 11,77 kg.  Totalt 64 deltagere.

Det var en spennende fight mellom Ruben og Erik som fisket fra samme båt. De lå lenge temmelig likt inntil Ruben dro 3 sei på et løft. De veide tilsammen ca 5 kg, som var det han slo Erik med. Så søndagen vant Ruben med 18,6 kg mens Erik tok 2 plass med 13,4 kg.

Det kan se ut som om Bergen Havfiskeforening legger neste års festivaler til Hellesøy, så vi anbefaler dette til klubbens medlemmer.