Arthur Sandvoll, 90 år

15.08.2019

SDSFC's Grand Old Man jubilerer. Vi gratulerer

Arthur Sandvoll, 90  år

 

Hotellmannen Arthur Sandvoll fyller 90 år, lørdag 17.august. Han ble født i Hamre i 1929 og vokste opp på Framnes  i Nordheimsund, Hardanger. På Framnes Folkehøgskole, hvor hans far var skolestyrer, opplevde han som tenåring interneringen av Telavågfangene og tyskernes behandling av russiske fanger i området. I 1950 avtjente han verneplikten som ordonans i Tysklandsbrigaden og opplevde der de sørgelige ettervirkningene av krigen. Oppveksten er likevel for det meste fylt gode minner og artige historier.

 

I valg av yrke stod det lenge mellom sjøfart og hotellbransjen. At det ble hotellveien Sandvoll skulle vandre, er mange i ettertid svært glade for.

 

Det startet med sommerjobb på turisthytte, deretter Ustaoset Høyfjellshotell og Godøysund Fjordhotell. I 1953 kom han til Stavanger og var med på Atlantic Hotell fra starten av. Underveis til Stavanger traff han sin Rose som også arbeidet på Ustaoset.

 

Etter å ha tatt de viktigste fagbrevene ved Norsk Hotellfagskole, fikk han større oppgaver ved Victoria Hotell, Grand Hotell på Stord, Viste Strand Hotell og St.Svithun Hotell.

I 1972 begynte han som faglærer på Bergjeland Videregående Skole (senere Godalen) og ble der i 25 år til han gikk av med pensjon. Han underviste også på Norsk Hotellfagskolesom den gang hadde tilhold på Sola Strand Hotell.

 

Gjennom praksisoppdrag sammen med sine elever fikk Sandvoll gode muligheter til å holde kontakten med hotell- og restaurantbransjen. Det var mange lokale bedriftsledere som fikk god hjelp fra Sandvoll og hans elever ved større eller mindre arrangementer. Noen ganger påtok han seg også litt spesielle oppgaver; som arbeid på privat cruiseskip i Middelhavet, på pressesenteret under Lillehammer OL.

 

Den fødte hotellmann er det blitt sagt om Sandvoll. I sin oppofrende, oppmerksomme og hjelpsomme væremåte fremstår han som en trygg og varm person som det er lett å få kontakt med og bli glad i. Det var naturlig for han å følge opp sine elever langt utover det han ble lønnet for. Han har klare meninger om orden og oppførsel. Likeledes slurv, sløsing og latskap.

 

Arthur har opp gjennom årene forsynt seg godt av premiebordene under havfiskekonkurranser i inn- og utland. Han er æresmedlem i Stavanger Deep Sea Fishing Club og innehar Hedersmerke i Sølv i Norges Havfiskeforbund.

 

Nå er det familie, hus og hage som er de viktigste elementene i hans daglige liv. Han er en sprek pensjonist som trives i hagen. Han henter og bringer eldre til menigheten hver 3.søndag, tar del i eldretreff i Frimurerlosjen og Tasta Historielag.

 

På dagen tar han i mot venner og kjente hjemme i Tverrveien , fra 1400 og utover... og vi tror de blir mange.

 

Gratulasjonshilsen fra barna, familien  og alle fiskevenner 

  25.03.20
Brosjyre Tanangerfestivalen 2020
Les mer
   
  20.03.20
Avlysning av NC festivaler
Les mer
   
  13.03.20
Tiltak i forbindelse med Coronavirus
Les mer
   
  24.02.20
Karm√łyfestivalene
Les mer
   
  Arkiv
  Abonnér